Jak vytvořit blog na YouTube, kompletní metodu najdete zde

Jak vytvořit blog na YouTube, kompletní metodu najdete zde


V dnešní době si každý chce otevřít svůj vlastní YouTube kanál a začít vlogovat. Ale jak vytvořit blog na YouTube ? Jaké vybavení bude vyžadováno? Jak upravit YouTube Vlog? Jak napsat správný scénář pro vlog? Takových otázek vám musí napadnout spousta.


Nyní se nemusíte bát přátelé, protože v dnešním příspěvku vás kompletně provedeme, jak si vytvořit blog na YouTube jako ostatní. S tvorbou YouTube vlogu máme asi 3 roky zkušeností. V souladu s tím vás můžeme vést správným způsobem.


Zvláštní pozornost bude věnována tomu, abyste nedělali chyby, které jsme udělali, což ušetří spoustu vašeho času. Jedna věc je, že pokud dostanete správnou radu včas, vaše šance na úspěch ve vlogování na YouTube se brzy zvýší.


Rád bych vám řekl, že na začátku není potřeba žádný profesionální fotoaparát, dobré vlogy se dají dělat i s telefonem. Editace je také snadná, kterou můžete provádět i z mobilu. Dostanete také několik tipů pro psaní scénářů až do konce, abyste mohli brzy začít svou cestu vlogováním na YouTube.


Pak se bez prodlení pokusíme vědět, jak vytvořit YouTube vlog.


Co je blog YouTube (vlog)?

YouTube Blog nebo Vlog je druh online videa, kde tvůrce zaznamenává některé zajímavé okamžiky svého života mobilem nebo fotoaparátem a sdílí je s ostatními. V tomto vlogovém videu se může stát cokoli, například můžete dát nějaké tipy nebo vyprávět příběh, sdílet nějaké zkušenosti nebo cokoli, co chcete sdílet s ostatními.


jak vytvořit blog na youtube

V tom musíte ukázat svou celkovou osobnost, která by měla být skutečná, protože lidé se více zajímají o váš život, rádi vidí vaše problémy a to, jak z nich vycházíte. Je to proto, že ve vašem vlogu vidí obrázek svého života. Také vidí, že vy, vloger, žijete úplně stejně jako oni.


To jim dává klid a tomuto typu videa se také říká Vlog Video. Protože většina lidí sdílí všechna tato videa na YouTube, diváci je také sledují tam. Proto se název Vlogu změnil na YouTube Vlog a je o něm více slyšet.


Nejlepší na tom je, že na tom můžete i vydělat. Pokud vaše vlogy rádo sleduje a sdílí více lidí, můžete si na reklamách na YouTube vydělat slušné peníze. Proto se vlogům také říká Lifestyle videa. Jeho poptávka je poměrně vysoká, takže si určitě můžete založit svůj vlastní vlogging kanál.


Způsoby, jak vydělat peníze z YouTube vlogu

Dejte nám vědět, jakými metodami můžete také vydělávat na svém kanálu YouTube Vlog. To je však možné pouze tehdy, když vaše videa z vlogu vidí velký počet lidí. Zaměřte se tedy více na obsah svého vlogu, všechny tyto věci přijdou automaticky.

Způsoby, jak vydělat peníze z YouTube vlogu

2. Vydělávejte peníze sponzorováním

3. Vydělávejte peníze affiliate marketingem

4. Vydělávejte peníze prodejem produktů

5. Vydělávejte peníze prostřednictvím Refer And Earn

6. Vydělávejte peníze prodejem služeb 

Jak vytvořit blog na YouTube

Nyní nám dejte vědět, jaká je metoda tvorby YouTube vlogu a jak to můžete snadno udělat.


Krok 1: Rozhodněte téma a obsah

Toto je první krok, kdy musíte vybrat dobré téma pro svůj vlog. Zajímají vás více cestovatelské vlogy? Sdílíte rádi věci ze svého každodenního života? Nebo rádi tvoříte návody?


Zaměřte se přesně na ten druh obsahu, který cítíte šťastný, když lidem prezentujete. Teprve po tomto rozhodnutí můžete přistoupit k dalším krokům.


Krok 2: Napište skript

Mnoho lidí má ohledně scénáře velké dilema. Proto byste měli skript napsat předem. To znamená, že byste měli mít ve skriptu připraveny všechny důležité klíčové body.


Díky tomu zůstanete mnohem organizovanější a důležité věci vám neuniknou.


Krok 3: Opravte nastavení fotoaparátu a rámování

Pokud mluvíte o nastavení kamery, pak budete muset kameru vždy nainstalovat na stabilní místo, poté byste měli zkontrolovat pozadí a také zjistit, zda je osvětlení správné nebo ne. Za tímto účelem můžete pořídit několik demo snímků.


Podle potřeby byste měli používat režimy na šířku a na výšku. Nejdůležitější je, že byste měli mít objekt vždy ve středu záběru. S tím můžete pořizovat skvělé záběry.


Krok 4: Natočte a prohlédněte si záznam

Chcete-li natočit video, stiskněte tlačítko nahrávání a natočte podle svého scénáře. Jakmile je natáčení dokončeno, musíte zkontrolovat své surové záběry.


Díky tomu můžete předem odstranit zbytečné a nesprávné záběry. Uchovávání pouze správného záznamu vám také ušetří spoustu místa.


Krok 5: Proveďte úpravy

Úpravy mají ve vlogech YouTube velmi důležité místo. Pokud chcete, můžete zpočátku také upravovat vlogy pomocí aplikací pro úpravy vašeho smartphonu.


Pro začátečníky jsou InShot nebo KineMaster velmi dobré aplikace, které můžete použít. Uspořádejte záběry v pořadí, přidejte přechody a hudbu podle potřeby. Na začátku vašim vlogům stačí základní úprava. Později se určitě můžete naučit dělat lepší úpravy postupně.


Krok 6: Vytvořte zajímavý název, popis a miniaturu

Ať už je to YouTube nebo jakákoli jiná online video platforma, můžete přesvědčit lidi, aby se na vaše video podívali nebo na něj klikli, pomocí dobrého názvu, popisu a chytlavé miniatury.


Snažte se mít ve své miniatuře háček (zajímavý nápad), aby nemohli přestat sledovat vaše video. To také pomůže vašemu videu oslovit více lidí.


Krok 7: Nahrajte a propagujte na YouTube

Protože váš vlog je již připraven! Nahrajte proto toto video na svůj kanál YouTube a sdílejte jej také se svými přáteli a rodinou. To vám určitě dává počáteční impuls. Poté jej můžete sdílet na svých dalších platformách sociálních médií.


Lze vlog na YouTube vytvořit z mobilu?

Ano, z mobilu můžete vytvořit YouTube Vlog vůbec. Podívejme se, jak lze vlogging provádět z mobilu:


K tomu potřebujete především dobrý SmartPhone s dobrou kvalitou fotoaparátu. V dnešní době mají chytré telefony kamery s rozlišením 1080p nebo 4K, které jsou dobré pro vlogging.


Ode dneška můžete také začít s tvorbou vlogu výběrem tématu podle vašeho zájmu. Při publikování vlogového videa se vždy snažte připravit chytlavé titulky, popis, miniaturu, protože vás diváci přitahují až po zhlédnutí tohoto.


Nakonec nahrajte video z Vlogu na svůj kanál YouTube a sdílejte jej s přáteli a rodinou.


Tímto způsobem můžete vytvořit kvalitní YouTube vlog ze samotného mobilu. Mějte na paměti několik základních tipů a pokračujte ve vytváření obsahu, který máte rádi.


  • Můžeme blogovat na YouTube?
  • Ano, můžete blogovat na YouTube.
  • Kolik vydělávají blogeři na YouTube?
  • Blogeři mohou na YouTube vydělávat peníze podle doby sledování a země sledování.
  • Jaké tipy byste měli při vlogování dodržovat?


Nejdůležitějším tipem pro vlogování je konzistence. Každý den musíte nahrát jedno video. Kromě toho vlogujte o trendových tématech, udržujte dobré osvětlení a upravujte lépe. Nejdůležitější je, aby vás všechny tyto věci bavilo.


Co jste se dnes naučili?


Takže přátelé, už jste museli vědět „ Jak vytvořit blog YouTube “. Poté, co jste se to všechno naučili, musíte mít jistotu, že začnete svůj kanál YouTube Vlog.


Řekl jsem vám o kamerách, osvětlení, střihu a scénáři všeho možného. Musíte jen neustále sledovat svou vášeň. Pokud dodržíte všechny kroky, lidé vás určitě budou mít rádi. Pokud jste se dnes z tohoto příspěvku něco naučili, sdílejte to s ostatními.

Getting Info...
Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url