Kde získat bezplatné obrázky pro příspěvky na blogu?

Kde získat bezplatné obrázky pro příspěvky na blogu

Kde získat obrázky pro blog, na které se nevztahují autorská práva? Tuto otázku mi klade mnoho lidí. Tak o tom si dnes povíme. Člověk se musí hodně snažit, aby udělal kariéru v blogování a vydělal peníze. Je důležité rozumět každé drobné základní věci, která s tím souvisí a také je důležité je používat na svém blogu.

Kromě věcí jako SEO, Zpětné odkazy, Ads je tu ještě jedna věc, která dělá náš blog atraktivnějším a to je image. 

V blogování je velmi důležité používat obrázky. Pokud půjdete na Google a otevřete si jakýkoli blog, ať už je tento blog v hindštině nebo angličtině, určitě uvidíte obrázek v článku na každé stránce tohoto blogu.

Používáním dobrých a vysoce kvalitních obrázků na svém blogu návštěvníky více přitahuje náš blog. Každému blogerovi ale v hlavě vyvstává stejná otázka, odkud si máme stáhnout obrázky pro blog a jak je použít v našem blogu.

Protože na Googlu můžeme snadno najít miliony obrázků, ale nemůžeme je použít na našem blogu, protože se jedná o obrázky chráněné autorským právem. 

Pokud na našem blogu použijeme obrázek chráněný autorským právem, pak vlastník tohoto obrázku může podat žalobu na náš blog a naše webové stránky mohou být také zakázány.

Takže kvůli jedné malé chybičce se nám zkazí veškerá dřina při tvorbě našeho blogu, kterou bychom vůbec nechtěli.

Aby náš blog nebyl navždy uzavřen, je důležité stáhnout si obrázek ze správného místa, který můžeme získat zcela zdarma. Ano přátelé, na internetu je mnoho takových stránek, které blogerům, jako jsme my, ulehčily problémy, protože nám zdarma poskytují ty nejlepší obrázky.

Který web to je? Dnes vám o tom povím v tomto článku, abyste dostali odpověď na to, kde získat bezplatné obrázky pro blogové příspěvky?

Co jsou bezplatné obrázky?

Free Stock Images jsou ty obrázky, které nevyžadují souhlas nikoho k jejich použití. Tyto obrázky můžete použít v jakékoli své práci. Jakýkoli fotograf nebo vlastník, který je skutečným vlastníkem tohoto obrázku, poskytl právo tento obrázek použít každému. Proto lze tyto obrázky volně používat.

Takové obrázky se používají hlavně v blozích. Uvidíte mnoho podobných webových stránek, odkud si můžete zdarma stáhnout takové obrázky.

Nejlepší webové stránky ke stažení obrázků pro blog

Jak jsem již řekl, obrázky jsou v blogování velmi důležité, bez obrázků návštěvníci nebudou rádi číst články vašeho blogu. Protože krása našeho blogu se zvyšuje díky obrázkům, což také zvyšuje možnost získání více návštěvníků.

obrázky pro blog

  1. Proto jsem zde řekl o nejlepších webových stránkách ke stažení bezplatných obrázků pro váš blogový příspěvek, pomocí kterých můžete obrázky snadno uchovávat ve svém blogu.
  2. Všechny tyto obrázky spadají pod licenci Creative Commons, což znamená, že je budete moci používat bez jakýchkoli problémů s autorskými právy.


1) Unsplash

Toto je skvělá webová stránka pro stahování obrázků pro blog Unsplash. Zde najdete všechny obrázky ve vysokém rozlišení.

Pokud se přihlásíte k odběru newsletteru, dostanete každých 10 dní 10 obrázků na váš e-mail a všechny jeho obrázky podléhají licenci CC0. To znamená, že si s těmito obrázky můžete dělat, co chcete. 

2) Flickr

Flickr je velmi známá webová stránka, ze které lze vyhledávat a stahovat obrázky zdarma. Podle obsahu našeho blogu jsou na tomto webu snadno dostupné desítky dobrých obrázků.

Z tohoto webu získáte jakýkoli typ obrázků, protože tisíce fotografů z celého světa denně nahrávají své pořízené fotografie na tento web.

Pro stahování obrázků z Flickru si ani nebudete muset zakládat účet. Aplikace Flickr je dostupná také pro chytré telefony, takže si ji může do mobilu nainstalovat kdokoli z obchodu Play. 

3) Stock Snap

Toto je nejlepší způsob, jak získat ty nejkrásnější a nejkvalitnější obrázky z webu StockSnap.

Můžete si odtud stáhnout miliony obrázků a používat je na svém blogu bez svolení kohokoli a není zde vůbec žádný problém s autorskými obrázky. Každý týden je na tento web nahráno více než 100 fotografií. 

4) Pixabay

Web Pixabay je web vytvořený komunitou mnoha fotografů, kam tito stejní fotografové nahráli vysoce kvalitní snímky. Toto je můj oblíbený web.

Byla zde vytvořena kategorie, kde byla uložena sbírka různých snímků pod jmény různých fotografů. Všechny tyto obrázky si můžete stáhnout a používat zdarma. 

5) Pexels

Na Pexels získáte vysoce kvalitní a zcela zdarma sériové fotografie k použití s ​​licencí Pexels. Mají tisíce fotografií a každý den se nahrávají nové fotografie zdarma.

Pexels je oblíbenější mezi návrháři webů a aplikací. Tyto obrázky jsou nahrány z různých bezplatných zdrojů obrázků, takže získáte jen ty nejlepší obrázky.

6) DesignersPics

Web DesignersPics vytvořil indický blogger Jeshu John a všechny obrázky nalezené na tomto webu pořídil on.

A tento web nám poskytuje obrázky zdarma k použití na našem blogu. Každý den navštíví tento web více než 4000 návštěvníků a stáhne si obrázky ve vysokém rozlišení. 

7) SplitShire

SplitShare je velmi dobrý web pro stahování bezplatných obrázků, který vytvořil webový designér, jeho jméno je Daniel Nanescu.

Všechny jeho fotografie jsou velmi atraktivní a můžete je použít pro osobní nebo profesionální účely. 

8) Picjumbo

Na webu Picjumbo získáte zdarma mnoho kategorií obrázků, jako je móda, příroda, technologie, jídlo, zvířata a mnoho dalších. Fotografie na tomto webu jsou velmi kvalitní a můžete je použít pro svůj blog.

Každý den je na tento web nahráno mnoho fotografií a ke stažení obrázků nebude potřeba se žádným způsobem registrovat. Existuje také možnost sdílet fotografie tohoto webu se svými přáteli na stránkách sociálních sítí. 

9) Soubor márnice

Morgue file je webová stránka, kam může profesionální fotograf nebo jakákoliv osoba nahrát své snímky, aby je ostatní lidé mohli použít pro svou práci. Proto má tato webová stránka sbírku více než 300 000 obrázků.

Zvláštností tohoto webu je, že zde můžete upravit obrázek před stažením a zde si můžete stáhnout všechny obrázky zdarma. [odkaz]

10) Jay Mantri

Z webových stránek Jay Mantri získáte obrázky krásných a velkolepých pohledů z různých míst po celém světě, které můžete použít ve svých projektech nebo pro osobní účely.

Každý týden je na tento web přidáno sedm nových obrázků a zde nezískáte možnost vyhledávání a můžete se posouvat dolů a vybrat obrázek podle potřeby a stáhnout si jej zdarma. 

11) Foodies Feed

Web Foodies feed je pro ty, jejichž blog souvisí s vařením nebo někdo vytvořil web pro jejich restauraci.

Na tomto webu najdete fotografie všech druhů jídel, které budou velmi kvalitní a budou vypadat naprosto reálně a divákovi povedou k vodě. Obrázky si také můžete zdarma stáhnout z tohoto webu. 

12) Gratisografie

Na webu Gratisography získáváme čerstvé a bezplatné obrázky. Každý týden jsou na tento web nahrány nové a krásné obrázky.

Všechny obrázky na tomto webu byly vedeny podle kategorií. Jakýkoli obrázek si můžete stáhnout kliknutím na něj. 

  • Co je to RSS kanál a jak funguje?
  • Co je CDN a proč je důležité pro váš web/blog?
  • Royalty Free vs autorská práva zdarma
  • Nyní nám dejte vědět, jaký je rozdíl mezi Royalty Free a Copyright Free obrázkem.

Další bezplatné webové stránky s fotografiemi ke stažení

Nyní nám dejte vědět o některých takových webových stránkách s obrázky zdarma, pomocí kterých si můžete stáhnout bezplatné obrázky s autorskými právy pro své blogy.


No. Website URL
1. http://gratisography.com/
2. http://picjumbo.com
3. https://pixabay.com/
4. http://nos.twnsnd.co
5. http://freelyphotos.com/
6. http://deathtothestockphoto.com
7. http://www.bigfoto.com/
8. http://limelanephotography.com.au/
9. http://snapwiresnaps.tumblr.com/
10. http://www.freepik.com/popular-photos
11. http://turbophoto.com/Free-Stock-Images/
12. http://negativespace.co/
13. https://www.splitshire.com/
14. https://stocksnap.io/
15. http://libreshot.com/
16. http://www.freeimages.com/
17. http://viintage.com
18. http://kaboompics.com/
19. http://www.unprofound.com/
20. http://jaymantri.com/
21. http://olddesignshop.com/
22. https://freerangestock.com/
23. http://stokpic.com/
24. http://www.creattor.com/
25. http://www.designerspics.com/
26. http://isorepublic.com/
27. https://morguefile.com
28. http://www.gettyimages.in/
29. http://picography.co/
30. http://publicdomainarchive.com/
31. http://www.photogen.com/
32. http://photopin.com/
33. http://www.pdphoto.org/
34. http://www.creativeconvex.com
35. http://fancycrave.com/
36. https://foodiesfeed.com/
37. http://imagebase.net/
38. http://travelcoffeebook.com/
39. https://goodstock.photos/
40. https://realgraphy.org/


  • Je Pixabay bezplatný web s obrázky?
  • Ano, přátelé, Pixabay je bezplatný web s obrázky.
  • Musím za použití bezplatných obrázků ze skladu platit?
  • Ne, nemusíte platit žádnou platbu, abyste mohli používat bezplatný obrázek ze skladu.

Co jste se dnes naučili?

Obrázky pro svůj blogový příspěvek si můžete snadno zdarma stáhnout ze všech webových stránek zmíněných v tomto článku.

Před stažením jakýchkoli obrázků si však přečtěte a porozumějte jeho podmínkám, abyste se v budoucnu nemuseli potýkat s problémem autorských práv.

Doufám, že se vám tento článek líbil. Pokud si také stahujete obrázky pro svůj blog zdarma z jakéhokoli jiného webu, sdílejte je s námi.

Getting Info...
Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url